Thursday 17 November 2011

fragmendid kaameratest: köln

lihtsalt tükikesed. pole vaja mitmendat korda mainida, et olen natukene löödud zeniti tühjast filmist; suuremas osas valdab mind ebameeldiv kimbatus- film ei olnud mitte ülevalgustatud, vaid polnud negatiivilindi tooni järgi otsustades valgust saanudki, kuigi kaamera ise näib toimivat nii, nagu alati. loodan salamisi, et viisin vale rulli-- mis fotokasisemust eales näinud polnud-- ilmutusse ja leian aasta pärast kotipõhjast seal end imelisel kombel pikalt peitnud murelapse, kelle sisemus peidab endas kõike seda, mille puudumine viimasel ajal tuska teinud on... a girl can dream. see selleks. aitab südamepuistamisest.
nimetan järgneva:

mälestuskillud seebikarbi mälukaardilt:
köln
kvantiteet üle kvaliteedi

mees, kes eksponeeris raudteejaama ees rotikampa

kölni toomkiriku uksed//edeva skulptori autoportreed

---
rohelisusest pakatavad tänavakivid ja tagasihoidlikud suveniiriärid

kivi pohmell

selle filmi viimane//tükike sellest, millega oleks pidanud algama järgmine
---

teekond toomkiriku tippu ja tagasivaade//533 astet

---
velosipeed on minu jaoks linnas vahefaasi sõiduvahendid. talvel on ebameeldiv raudhobu käekõrval hangedes sumbata, suvel ei satu enesest lugupidav inimene nii pikalt linna toppama, et ratast kuhugi ootama jätta. kevad ja sügis on aeg, mil jalgrattad kivist majade vahel kohatud ei tundu. 
---

turist

---
tänavad
sattusin ühte hiina poodi, mille kitsaste riiulite vahel mõned minutid ringi jalutasin, imetledes kümneid eri sorti bambusekonserve ja riisinuudleid. kahtlesin pikalt, kas kulutada 20 senti õnneküpsise peale; ahnus ja ihnus said minust võitu ja lahkusin poest materiaalse võitja, kuid hingerahu kaotajana: mõte kellelegi teisele ostmiseks jäänud paberilipikust, mis mu elule uue suuna oleks võinud anda, piinab mind tänaseni.
---

sexshopi varajane jõulueri

ma silmasin ühes ukseorvas narkomaani, kes parajasti mingit eksootilist segu süstlasse imes, aga ei julgenud kaamerat välgutada, kartes end paanilisse kassi-hiire tagaajamismängu tõmmata. argpüks.
---

inimtäis rongijaam. kõige inimtäiem, kus senimaani viibinud olen.

---

lõputiitrite sponsorireklaam: ostsin muuseas endale kölnist uue telefoni ja jõin starbucksis kohvi. viva la vida tengo dinero de piret!

No comments:

Post a Comment