Saturday 5 November 2011

8. oktoober: balti jaam

singing in the rain

sõitsin pärastlõunal trammiga turule, et Luise aasia-teemalisele sünnipäevale midagi selga panna oleks. päike paistis, puude lehed särasid kollakasrohelistes toonides, pilved taevas olid tumesinised. vaevalt olin turu väravatest sisse astunud, kui langesid esimesed piisad; pea rabisesid presentkatused juba paduvihma all.


 

5 euro eest valge kleidike-- mida müügil nähes olin ilmutuse saanud-- kotis, astusin veest lookas presentkatuse alt vihma kätte.


enamik inimesi olid peidus: kõiksugu kilede all, putkades, turuhoonetes endis; vaid mõned üksikud, keda vihmavarjudega õnnistatud, jooksid siia-sinna, päästes, mida päästa vaja. nagu näis: õnneks ei olnud selliseid asju palju. tegin hinge tõmbamiseks juhusliku pausi ühe tubakakioski juures, selle kõrvalt lauanõudega kauplevast putkast sain Luisele kingituseks teekruusi. 

jätkasin teed uppuval tänaval.


kohalikud maleässad ei lasknud end häirida-- ei sajust ega minu kaamerast.


see tuvi-- kes teab, kas kodutu kohalik või mõni kaugemalt tulnud õnnetu-- oli aga silmnähtavalt häiritud ja märg. 
---

mu jope oli samuti läbi ligunenud ning üldine olemine rõske; seadsin sammud itta, et järgmine tramm kinni püüda, kodus riided vahetada ja kunstiakadeemia juurest juba edasi bussile minna.

5 comments:

  1. appi kui lahedad vihmapildid, tahaks kadedusest surra

    ReplyDelete
  2. See on vihm! Ma ei tea, kas magan õigeid hetki maha, aga muidu tundub siin Tartus, et hoovihmad on ainult uduvihma-päris vihma vahepealsed moodustised ja õiget padukat näeb harva... Mida ometigi armastan.

    ReplyDelete
  3. Martin likes these a lot. Sa peaksid portfolio oma parimatest piltidest kokku panema :) Ma usun et nii mõnigi pilt vääriks printimist ja raamimist (Y) (kui mitte nad kõik :D).

    ReplyDelete
  4. Shiit! jea, need on tõesti nii head, et panevad küsimuse alla, et kas tõesti on tegemist balta turuga :O :D

    ReplyDelete
  5. Väga-väga meeldib!
    (mõtlesin, et lihtsalt mainiks ära)

    ReplyDelete