Wednesday 6 April 2011

21.03

kevadvaheaja reisiblogi
esmaspäev
21.03
Lennuk väljus kell 11.20. Plaani polnud.

Veidike tegelikult oli: kolm ööd Amsterdamis, siis üks Utrechtis ja siis Saksamaale. Käsipagas kaasas, noad koju maha jäänud, sest lennufirma oli Ryanair ning edasi-tagasi piletid kokku ilma igasuguste mugavusteta 18€ per nägu-- ja seda koos maksudega.


Düsseldorf Weezest alustasime kell 1 ja hääletasime nelja autoga päeva lõpuks Amsterdami. Esimesed küüditajad olid juhuslikult samuti Tallinnast tulnud viis hollandi noormeest, kes meile õunu pakkusid ja minibussiga Nijmegenisse viisid. 


Nijmegenis nägime lilli ja rohelist muru ning olime kohe lummatud. Aga pidu ei kestnud kaua. Pikk ootamine tuli hoopis Utrechtis, kust meid pärast paaritunnist ekslemist Amsterdami äärelinna Amstelveeni viidi. Kõndisime pimedani, kuni taipasime lõpuks bussi kesklinna võtta.
Lonkisime ringi, muretsesime öömaja pärast, helistasime läbi kõik tuttavad Eestis, kellel internetiühendus, ning lõpuks jõudsime kell kaheksa selleni, et Jüri logis mu couchsurfingusse sisse ja otsis välja tolle tüübi, kelle juures ööbima pidime, telefoninumbri. Danny.

Jätsime võõrustajale vist päris kummalise mulje-- otsisime poes "Sellist vahukoort, mis ei ole mitte ptshhhh purgis, vaid vedelik, millega saab süüa ka teha"
--"Kookroom? Cooking cream?"
---"Yeahh!"
Juba esimesel õhtul, kui Albert Heijnis toidujahil käisime, märkasime, et Visaga maksmisega on jamad lood.

Danny poissmehekorteris ringi vaadates sattusime vaimustusse-- suur dvd-kogumik, polaroidkaamera, vanad videomängukonsoolid, filmikaamera-- ja köögis viimaks ka vahukoorepulber, millel kirjas klop klop.


Õhtul tegime makaronid ja õlled ning harisime teda geograafia alal. Rääkisime google mapsi illustratsioonide abil Eestist.
--"Mis on Eesti juures erilist? Miks peaks näiteks mina sinna tulema?"
--"Metsad! Meil on väga palju metsi! Suvel saab näiteks marju ja seeni korjata. Ja järvi on ka palju."
--"Järvi? Metsas? Neis ujuda ka saab?"
--"Jaa, muidugi!" 

Magama läksime kesköö paiku, sest Danny pidi hommikul tööle minema. Mina sain aga mõned minutid enne magamajäämist Julietilt sõnumi: "Kas sulle homme sobiks kokku saada? Mul jäävad viimased tunnid ära."

No comments:

Post a Comment