Tuesday 12 April 2011

28.03

kevadvaheaja reisiblogi
esmaspäev
28.03



Kell üks öösel ärkas Joel. Tegin veel mõned meeleheitlikud katsed kõik asjad kohvrisse, mille Marion lahkelt laenas, ära pakkida, kuid pidin alla vanduma ja nii mõnedki esemed elutähtsast teisejärguliseks ümber hindama. Jätsin igasugu pudi-padi hiljem järelesaatmiseks ning kohvri kaaluks sai ilus 9,6 kilo.

Lennujaama jõudsime kella kolme paiku. Väljalend 7.20. Sisustasime oma aega kõikvõimalike tegevustega, mis Düsseldorf Weeze lennujaamal öösel meile pakkuda. Ehk peamiselt mängisime jälle kaarte. Kuni avati turvaväravad ja oma kodinad kokku korjasime, et pääseda paradiisi, mille kohal suur silt "tax free".
Turvaväravate ala osutus parajaks kadalipuks, millest siiski tervena pääsesin. Kõigepealt paluti mul kohvrit kaaluda. Sain tulemuseks imetabase 9,94 kilo, millega mind silmagi pilgutamata edasi lubati. Väravates endis hakkasin muidugi ka pärast saabaste ja püksivöö eemaldamist piiksuma, misjärel mind põhjalikult kaks korda läbi katsuti. Ka kohver ei pääsenud läbivaatusest päris kohe ja puhtalt. Pidin turvamehele näitama, et arvatavad narkootikumid on hoopis pakk siirupivahvleid (lihtne tõlge hollandikeelsest stroopwafelsist).

Tax free pood oli oodatust tillem. Pettunult kruiisisin oma pea kümnekilost kohvrit järel vedades parfüümi- ja šokolaadilettide vahel ning otsisin viimase minuti kingitusi.
Kohvris pool kilo šokolaadi Katrinile ja Merlinile ning mängukaardid Kommile, suundusime oma lennu värava juurde ootepaviljoni. Kui meie saabudes magasid pinkidel vaid mõned üksikud eesti soost mehed, siis selleks ajaks, kui kell sai pool kuus, oli ruum täis tusaste nägudega erinevas vanuses reisijaid, kes kõik kannatamatult lennukile minna tahtsid. Uni rusus silmalauge, kuid magada enam ei julgenud.

Nii saidki esimesed kaks unetundi pärast 20-tunnist ärkvelolekut magatud alles lennuki undavate mootorite saatel. Ning enne reisi väga elavalt ette kujutatud esmaspäevased perekonnaõpetuse tunnid jäid kohal käimata, sest kodu ja voodi ahvatlused näisid meeldivamad kui auditooriumi kõvade pinkide kutse.

No comments:

Post a Comment