Saturday 9 April 2011

24.03

kevadvaheaja reisiblogi
neljapäev
24.03

Ärkasime 11 paiku, kõmpisime kolmekesi Emilia ja Oskarsiga kõrvaltänavale sööma/kokat jooma. Pärast lätlasega hüvastijättu olime Emiliaga taas kesklinna poole teel.



Igasugune reisilust oli kadunud, olime pikaleveninud ööst välja magamata ja tavalisele reisiväsimusele lisandus taas mure: kuidas Amsterdamist õhtuks Utrechti saada?



Keskväljakul istusime maha, jõime vett, Emilia sõi veel viimased saiajäänukid ära ning otsustasime, et hääletamisest küll midagi välja ei tule. Sellega säästsime Amsterdamis poodides käimiseks aega ja ei pidanud taas bussiga kuhugi linna äärde sõitma, et seal ekselda.





Võtsime suuna rongijaama poole, tegime vahepeal lühikesi trette erinevatesse poodidesse. Ostsin H&Mist jaki, aga selle ja pudeli HEMA banaanismuutiga mu suured ostud piirdusidki.



Jaamas ostsime piletid Utrecht Centraali ja ootasime tund aega rongi. Emilia käis poes juua ostmas, mina vahetasin riideid, tüüpiline rongijaamahulkurite elu.





Siitmaalt tolle päeva pildimaterjal lõppes. Jõudsime õnnelikult kella kuue paiku Utrechti, ekslesime seal veidike, helistasime Hannale, kes meile öömaja pakkuda lubas, ning sõitsime taas bussiga kes-teab-kuhu. Pärast lühikest peataolekut kuskil Utrechti ääreosas leidsime õige teeotsa ning kõndisime mööda Furkabaani Hanna-- ja tema 11 kaaslase-- juurde. Maja-- või õigemini kaks maja, kaks tüüpilist hollandi äärelinnamaja, mis üliõpilaste ühiselamuks muudetud-- oli rahvast täis ja parajasti õhtustati. Kuna võõraid oli palju ja meist väga välja ei tehtud, oli meil Emiliaga olemine üsna piinlik-- seda lisaks suurele väsimusele, mis meid valdas. Kadusime üsna pea meile mõeldud väikesesse tühja tuppa ja Hanna tõi meile matkavarustuse, mille peal öö mööda saata.

Pikalt endid enam ei piinanud ja kella üheksaks õhtul olime juba unerüpes.

2 comments: